Westvaartpark

Bereken zelf de indicatie van de lage energielasten!

En de verlaging van CO2 uitstoot.

In Westvaartpark woon je in een uiterst duurzame woning, met lage CO2 uitstoot én een lage energierekening!

Het houdt ons allemaal bezig; De energierekening en onze footprint. Er staat een nieuw artikel op de website over de energiezuinige woningen van Westvaartpark.

Om het concreet te maken kun je hier zelf de lage energielasten berekenen, per woning.

Ben jij benieuwd naar wat jij kan besparen wanneer je in een prachtige woning woont in Westvaartpark?
Vul het stappenplan hieronder in en kom het te weten!

1. Weet jij wat jouw huidige electriciteitsverbruik is?
Ja
Nee
1a. Vul hieronder jouw energieverbruik (kWh) per jaar in.
1a. Inschatting energieverbruik per jaar. Vul onderstaande gegevens in. Zo kunnen wij een inschatting maken van jouw energieverbruik.
2. Welk type warmtelevering is van toepassing in jouw huidige woning?
Gasaansluiting
Stadsverwarming
2a. Weet jij wat jouw huidige gasverbruik is? Je vindt deze gegevens op de jaarnota van de energieleverancier.
Ja
Nee
2a.. Weet jij wat jouw huidige GJ verbruik is? Je vindt deze gegevens op de jaarnota van de energieleverancier.
Ja
Nee
2b. Vul hieronder jouw gasverbruik (㎥) per jaar in.
2b. Inschatting van jouw gasverbruik per jaar. Vul onderstaande gegevens in. Zo kunnen wij een inschatting maken van jouw gasverbruik.
2b. Vul hieronder jouw stadsverwarming gebruik (GJ) per jaar in.
2b. Inschatting van jouw warmteverbruik per jaar. Vul onderstaande gegevens in. Zo kunnen wij een inschatting maken van jouw warmteverbruik.
3. In welk bouwnummer heb je interesse?
Bovengenoemde getallen zijn een indicatie. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
De energiekosten van jouw huidige woning bestaan uit de totale kosten voor elektriciteit en gas óf warmte. Deze totale kosten worden bepaald door zowel vaste als variabele kosten. De vaste kosten bestaan uit: vaste leveringskosten energieleverancier, vastrechtkosten aan netbeheerder (voor elektriciteit en indien van toepassing voor gas), indien van toepassing vastrecht en huurkosten afleverset aan een warmteleverancier. De variabele kosten zijn afhankelijk van het verbruik. Indien geen verbruik is ingevuld op de invoerpagina voor elektriciteit, gas of warmte, dan wordt het verbruik bepaald aan de hand van gecategoriseerde CBS-gegevens (zie gas en elektriciteit). Indien “Stadsverwarming” is geselecteerd, wordt het gasverbruik aan de hand van calorische waarde van aardgas omgerekend naar een bijbehorend warmteverbruik in GJ per jaar. De variabele kosten worden bepaald door het verbruik te vermenigvuldigen met het energietarief inclusief van toepassing zijnde belastingen zoals energiebelasting, opslag duurzame energie en btw op moment van berekening. Voor gas en elektriciteit is dit tarief gebaseerd op het gemiddelde tarief voor consumenten van april 2022 t/m september 2022 op basis van CBS-gegevens, wat neer komt op €2,32 per kubieke meter gas en €0,50 per kilowattuur, zie “Gemiddelde energietarieven voor consumenten“. De tarieven voor stadsverwarming zijn op basis van beschikbare tarieven voor “Vattenfall – Stadswarmte Amsterdam”.
De energiekosten voor elektriciteit, verwarming, koeling en warm water in jouw eventuele nieuwe woning bestaan uit de totale kosten (vastrecht en verbruik) voor elektriciteit.
Voor de financiële opbrengst van de eventueel toegepaste zonnepanelen wordt uitgegaan van de van toepassing zijnde salderingsregeling. Het energieverbruik voor uw nieuwe woning is bepaald op basis van gedetailleerde energieberekeningen (B)ENG). Het gebruiksgebonden elektrische energieverbruik, het deel van uw energieverbruik dat niet volgt uit de energieberekening, wordt bepaald door de “Tijdelijke regeling hypothecair krediet“. Dit komt neer op 1780 kWh voor een appartement, 2700 kWh voor een tussen- of hoekwoning en 3150 kWh voor een twee-onder-1-kap of vrijstaande woning. Voor het berekenen van de totale energielasten voor de nieuwe woning worden dezelfde tarief voor elektriciteit gehanteerd als in huidige situatie. De CO₂-emissie dat hoort bij het energieverbruik wordt berekend door het verbruik te vermenigvuldigen met een emissiefactor dat geraadpleegd is op CO2emissiefactoren.nl. Om de besparing van CO₂ in bomen uit te drukken wordt uitgegaan van een opname van 24 kg CO₂ per boom per jaar.
Zoekvenster sluiten