Westvaartpark

Energiezuinig

Energiezuinig wonen

Naast het feit dat je straks een gloednieuwe woning hebt die je naar eigen smaak kunt indelen en inrichten, zijn de lage energielasten een bijkomend voordeel!
Een energiezuinige woning begint bij een lage energievraag. Een nieuwbouwwoning in Westvaartpark heeft hiervoor de juiste vertrekpunten. Op zowel korte als lange termijn doe je een investering die loont, voor jouw portemonnee én voor het milieu!

Energieverbruik in Westvaartpark;
hoe werkt het?

De woningen in Westvaartpark zijn gasloos en worden uitgevoerd met een individuele bodemwarmtepomp. Deze duurzame warmtepompinstallatie maakt gebruik van warmte en koude uit de bodem en wordt volledig jouw eigendom. Dus géén extra maandlasten door een huur- of leasecontract voor deze installatie! Door goede isolatie, warmteterugwinning uit ventilatie en uit het douchewater wordt het energieverbruik beperkt. Bij de douche verwarmt het wegstromende douchewater alvast het aangevoerde koude water voor. Met name dit laatste zorgt voor een enorme besparing op het energieverbruik voor het verwarmen van tapwater.

Bij woningen uitgevoerd als Energie Neutraal Gebouw (ENG) wordt de elektriciteit die voor de bodemwarmtepomp en de warmteterugwinning benodigd is, volledig duurzaam opgewekt met behulp van de zonnepanelen op de woning. Er is dus alleen nog sprake van persoonsgebonden energieverbruik. Dit is energieverbruik door huishoudelijke apparaten zoals bijvoorbeeld tv, computer, wasmachine, koelkast etc.

Meer informatie over de duurzame woningen in Westvaartpark vind je op de pagina Duurzaam Wonen.

En dan misschien wel de belangrijkste vraag:

Wat is het verschil in energielasten tussen een bestaande woning en een woning in Westvaartpark?

Een woning in Westvaartpark wordt gasloos uitgevoerd. Kosten voor gas (verbruik en vastrecht) vervallen geheel. Per saldo gaat het dan over het verschil van energielasten die met het verwachte elektraverbruik zijn gemoeid versus de gas en elektrakosten van de bestaande woning.

Stel je bent geïnteresseerd in één van de twee-onder-één-kapwoningen.
Om te bepalen wat je verwachte totale maandelijkse energiekosten worden, moeten we eerst kijken naar de vaste kosten. Deze worden bepaald door het vastrecht dat je aan de energieleverancier betaalt voor de elektriciteitsaansluiting. Deze kosten zijn circa € 45,- per maand. De variabele kosten worden enerzijds bepaald door het elektriciteitsverbruik van de installaties zoals de warmtepomp en anderzijds het gebruik van jouw eigen apparaten. Het elektriciteitsverbruik van jouw warmtepomp wordt onder andere bepaald door de grootte van de woning (voor verwarming en koeling) en de mate waarin je gebruik maakt van warm water (bijvoorbeeld frequentie en tijdsduur van het douchen).

In onderstaande tabel de bijbehorende, actuele maandlasten gebaseerd op een gemiddeld gebruik voor een twee-onder-één-kapwoning weergegeven.

Twee-onder-één-kap woning L
Bouwnummer 101

Twee-onder-één-kap woning
bouwjaar 1989, energielabel B

Gebouw gebonden elektricteitsverbruik per jaar: 3059 kWh

Verwarming (gas) per jaar: 1700 m3

Huishoudelijk elektriciteits-
verbruik per jaar: 3000 kWh

Elektriciteitsverbruik per jaar: 3000 kWh

Opgewekte zonne-energie
per jaar: -3242 kWh

Co2-uitstoot per jaar: 1200 kilo

Co2-uitstoot per jaar: 4800 kilo

Maandbedrag februari 2024 € 58,39 *

Maandbedrag februari 2024 € 231,23 *

* gebaseerd op tarieven Eneco Hollandse Wind & Zon en Aardgas 1 jaar vast. Inclusief 21% BTW, overheidsheffingen en netbeheerkosten van 2024. Berekening Co2 volgens Milieu Centraal.

Vergelijk zelf de energielasten voor jouw ideale woning in Westvaartpark met jouw huidige woning via de online rekenapplicatie.

Dit wordt gedaan aan de hand van beschikbare statistische gegevens en energieberekeningen van de nieuwe woningen in Westvaartpark. Hiermee heb je samen met de bruto maandlasten voor de hypotheek een compleet beeld van jouw woonlasten.

Wil je meer informatie over het energieverbruik van een specifiek bouwnummer? Neem dan contact op met de makelaar, zij helpen je graag verder.

Toekomstproof

In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het gas af zijn. Voor bestaande woningen wordt op termijn dus een flinke investering en verbouwing gevraagd om deze gasvrij te maken. Een nieuwbouwwoning in Westvaartpark kopen, betekent dat je hiervoor geen investeringen meer hoeft te doen en je woning dus volledig toekomstproof is.

Comfort, kwaliteit en gezondheid

Naast lage energielasten biedt een woning in Westvaartpark door de goede isolatie meer kwaliteit, comfort en gezondheid. Geen tocht, geen koudeval bij de ramen, minder stof en door de toepassing van vloerverwarming en ventilatie met warmteterugwinning een constant en gezond binnenklimaat. In de zomermaanden blijft de woning tevens koel door het gekoelde water in de vloerverwarming.