Westvaartpark

Veelgestelde
vragen

Veel gestelde vragen

Vragen over het project

01

Wanneer start de bouw van de woningen?

De bouw van de woningen van fase 2a is in volle gang.
De aannemer streeft er naar om uiterlijk na de zomer van 2024 te starten met de bouw van fase 2b. De start van de bouw van fase 2c is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt bekeken of er een snelle aansluiting met fase 2b kan plaatsvinden.

02

Hoelang duurt de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?

Dit is op dit moment moeilijk te zeggen, want dit is afhankelijk van het moment waarop de bouw gaat starten en andere factoren zoals weersomstandigheden tijdens de bouw. Tijdens verkoopgesprekken zal hiervan een indicatie te geven zijn.

03

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Tijdens de verkoopperiode vindt je op de website en in de Mijn Omgeving de optietekeningen en een lijst met hierop diverse mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen.

04

Worden de woningen inclusief keuken, badkamer en toilet opgeleverd?

De woningen worden inclusief sanitair van Villeroy & Boch (badkamer en toilet) en inclusief keuken met apparatuur en keukenmengkraan opgeleverd. Kijk voor meer informatie, tijdens de verkoopperiode, onder downloads / verkoopdocumenten

05

Welke voorzieningen heeft de woning m.b.t. duurzaamheid?

Een groot deel van de woningen in Westvaartpark wordt Energie Neutraal Gebouwd (ENG), een deel wordt Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG).

De woningen zijn voorzien van:

 • Warmtepomp met laag temperatuurvloerverwarming
 • Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning
 • Goede isolatie en HR++-glas
 • Douche WTW
 • PV panelen

Klik hier voor meer informatie over duurzaam wonen.

Vragen over verkoop, planning en toewijzing

01

Hoe kan ik mij voorbereiden op de verkoop van de woningen?

Bekijk hier hoe je je goed kan oriënteren op de locatie en de woningen en wat je voor en tijdens de inschrijfperiode kunt voorbereiden.

02

Hoe kan ik mijn inschrijven voor een woning?

Voor fase 2c hoef je je niet in te schrijven. Heb je jouw droomwoning gevonden, dan kun je (telefonisch) contact opnemen met de makelaar. Zij plannen dan een verkoopgesprek met je in voor de woning van jouw voorkeur.

Voor de laatste woning in fase 2a geldt, dat je je kunt inschrijven als reservekandidaat. De makelaar neemt hierna contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

03

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Nee, er is sprake van vrije verkoop.

04

Hoe vindt de toewijzing plaats?

De toewijzing voor fase 2a en 2b heeft reeds plaatsgevonden.

De inschrijfvoorwaarden en -procedure waren als volgt: inschrijfvoorwaarden en -procedure fase 2a.
Na de sluitingsperiode heeft Synchroon de woningen willekeurig toegewezen conform de hiervoor opgestelde procedure.

05

Als ik een woning toegewezen heb gekregen, zit ik hier dan direct aan vast?

Nee, je mag uiteraard de woning nog afslaan. Wel vragen wij om alleen in te schrijven op woningen die jouw voorkeur hebben.

06

Wanneer gaan wij naar de notaris?

Nadat voldaan is aan de opschortende voorwaarden (zie item start bouw) en de eventuele hypotheekstukken rond zijn, ga je naar de notaris om de grond geleverd te krijgen.

Vragen over de buurt

01

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De identiteit van Westvaartpark past bij het dorpse karakter en de landelijke omgeving van Hazerswoude. Westvaartpark kenmerkt zich door ruimte en groen. Het plan begint bij de typische dijk en breidt zich uit in de polder. Geïnspireerd door het oude slagenlandschap met watergangen en knotwilgen, ligt de nadruk op de landelijke sfeer. Op deze plek ontmoeten natuur en dorps wonen elkaar.

02

Zijn er in de directe omgeving voorzieningen zoals winkels en scholen aanwezig?

Binnen enkele minuten lopen en fietsen ben je in het centrum van Hazerswoude-Rijndijk met allerlei voorzieningen. Naast een Jumbo en een Hoogvliet kan je in het centrum terecht bij een van de winkeliers of bij de weekmarkt voor de dagelijkse benodigdheden. Er zijn veel sportmogelijkheden van tennis tot aan bootcamp. Ook qua gezondheid is alles aanwezig van huisarts tot tandarts en van fysio tot dierenarts. Hazerswoude-Rijndijk heeft een basisschool in het centrum en de middelbare school is slechts op enkele kilometers afstand. Kortom; in principe hoef je het dorp niet uit. Maar mocht je toch nog iets missen dan zijn Leiden en Alphen aan den Rijn om de hoek.

03

Is Westvaartpark goed te bereiken?

Westvaartpark is met de auto via de N11 en de Gemeneweg uitstekend bereikbaar. En als het nieuwe treinstation op de lijn Utrecht – Leiden er komt dan ligt Westvaartpark nog centraler.

 • Station Alphen aan den Rijn, 0:10
 • Centrum van Leiden, 0:14
 • Centrum van Zoetermeer, 0:16
 • Centrum van Den Haag, 0:20
 • Strand van Katwijk, 0:24
 • Schiphol, 0:27